Kruiden dampen

In de Verdamper zijn verschillende kruiden toe te passen. Met name planten die rijk zijn aan etherische oliën zijn geschikt. Dit zijn planten die een sterke geur verspreiden, de geur is te danken aan die etherische oliën. Etherisch wil zeggen vluchtig, zodat de oliën snel verdampen
Je kunt de kruiden zelf kweken, of los kopen in een kruidendrogisterij of natuurvoedingswinkel.
Het meest praktisch is de oliën kant en klaar te kopen in een goede kruidenwinkel. Je kunt dan een druppel doen bijvoorbeeld op een bedje van kruiden doen, waar de meeste smaak van af is gedampt. Tijm en Hyssop kun je combineren en opent de luchtwegen. Eucalyptus is nogal sterk van geur. Lavendel is ook beter alleen te gebruiken.
Kamillebloempjes zijn prettig. Het verzacht en is krampstillend. Daardoor zouden hoestreflexen verminderen. Zeker bij mensen die gewend zijn tabak te roken.
De toe te passen temperatuurstand is dezelfde als die van andere kruiden, het kan ook iets lager. Het beste is rustig in te ademen aan de buis en de damp dan zolang als prettig is vast te houden in de longen. Hoe langer je vasthoudt hoe beter de stoffen worden opgenomen. Dan weer rustig uitblazen.Het is een techniek die iedereen persoonlijk op zijn gevoel vorm moet geven, hoe diep en hoe lang enz.

Op het forum is een aparte rubriek over het verdampen van kruiden.