Welkom Gast
Inloggen | Registreren | Uitloggen
Forum Index » De dampende mens » MS-PATIENT: MARIHUANA IS MIJN BESTE MAATJE
MS-PATIENT: MARIHUANA IS MIJN BESTE MAATJE
Apr 03 2012, 21:14
Moderator
Posts: 14
Als er iemand is die heeft gestreden voor het medicinale gebruik van wiet dan is het Peter Boonman wel. Onlangs gingen we op zoek bij hem, een jonge vent van 49 jaar met MS. Hij zit in een rolstoel, en kan alleen nog zijn linkerarm gebruiken. Hij gebruikt marihuana om zijn ziekte nog enigszins leefbaar te maken. Wij kennen hem al jaren omdat hij een verdamper heeft om zijn marihuana te inhaleren. Hij gebruikt 7 gram per dag, wat de gemiddelde blower in Nederland hem niet na doet. Door de verdamper krijgt hij gelukkig niet al die teer naar binnen van 7 gram wiet, want dan had hij er nu heel anders uitgezien. We troffen hem breed lachend aan in de hal. Hij zag er goed uit en had een goede kleur op zijn gezicht. In de loop der jaren ben ik wel eens ongerust over hem geweest. De ziekte MS kent de zogenaamde Schubs, dat zijn terugvallen, waarbij het plotseling veel slechter gaat met de patiƫnt en sommige lichaamsfuncties het niet meer doen. Als ik hem dan aan de telefoon had dacht ik dat hij niet lang meer zou leven, zo down en moe als hij klonk. Het was dus hartstikke tof om te zien dat het goed met hem ging, ondanks zijn ziekte.
Peter is een fervent strijder voor cannabis als medicijn. Hij heeft al vele interviews gegeven en is via CNN de hele wereld over geweest om bekendheid te geven aan de verlichtende kwaliteiten van wiet. Hij heeft een lade vol met knipsels over marihuana met betrekking tot het medicinale gebruik en onderzoek daaromtrent. Binnenkort gaan Engelse wetenschappers onderzoek doen naar het nut van cannabis met 660 deelnemers. Verwacht wordt dat het verlichting zal geven bij de pijnlijke spasmes, maar dat het ook de ernst en de hoeveelheid Schubs zal verminderen

Voor iemand met een uitkering is 7 gram wiet per dag natuurlijk niet te betalen! Hij is waarschijnlijk de enige in Nederland die zijn wiet via de apotheek voor 80% vergoed krijgt van het ziekenfonds. Daarnaast krijgt hij al jaren elke maand een half ons toegezonden van WillyWortel Coffeeshop uit Haarlem. Met ons bezoek overhandigden we hem een bloemetje van uitstekende kwaliteit van Coffeeshop Any Time uit Alkmaar. Dit ging uiteraard meteen de verdamper in en gaf Peter gelijk een heerlijk gevoel. Spontaan beloofde de eigenaar van de shop sponsor te worden van Peter met 1 gram goede kwaliteit wiet per dag. Dankzij de wiet voelt Peter energie en kracht en heeft een positieve kijk op zijn leven. Hij vertelt:" Ik was 36 jaar toen ik het kreeg, ik was op dat moment langeafstandsloper in Suriname. Als ik terugkijk ben ik nu blij met wat ik allemaal gedaan heb in mijn leven. Ik heb waarschijnlijk meer gedaan dan de meeste mannen van 80 of ouder." Zijn ziekte heeft de kracht langzamerhand uit zijn lichaam gehaald. Peter kan niet meer slapen omdat zijn limbisch systeem niet meer werkt. Dat is een deel van de hersenen, wat het geheugen en de emoties reguleert. Ook werkt zijn blaas minder goed, maar door de marihuana is dit weer verbeterd.
Peter verdampt zijn medicijn zo'n 11 tot 12 keer per dag. Hij gebruikt het alleen puur, zonder tabak. Hij legt uit:"Tabak en wiet werken tegenovergesteld. Als ik wiet puur gebruik dan wordt ik high, dat geeft mij energie. Als ik het met tabak zou combineren, wordt ik stoned, dat kost mij energie en dan wordt ik moe en dat wil ik niet". Door het te verdampen is de belasting voor de longen minimaal en werkt het ook beter omdat de wiet niet verbrandt. Toen we bij hem waren hebben we meteen zijn verdamper even schoongemaakt. Je kon goed zien dat 7 gram per dag doorheen gaat. Een paar dagen na ons bezoek spraken we hem per telefoon en vertelde hij dat het verdampen sinds onze komst weer een heel nieuwe ervaring is geworden. De extra goede wiet en een schone pijp deden elke keer weer opnieuw een klein wondertje voor hem. Dan weet je weer waarvoor je het allemaal doet, nietwaar?