Welkom Gast
Inloggen | Registreren | Uitloggen
Forum Index » De dampende mens » Cannabis en meditatie
Cannabis en meditatie
Apr 03 2012, 21:22
Moderator
Posts: 14
Meditatie en marihuana brengen bij mij de boel weer op orde


Jarenlang heeft Frans als ingenieur met landbouw-bestrijdingsmiddelen gewerkt, tegenwoordig "gewasbescherming" genoemd. In ruimtes waar 30 to 50 kilo chemicaliƫn stonden uit te dampen, werkte en ademde hij dag in dag uit. Nu is zijn zenuwstelsel aangetast en zeggen de doktoren, dat ze er niks aan kunnen doen, als ze tenminste eerlijk zijn. Of ze raden pillen aan die voor heel andere ziektes bedoeld zijn, zoals Parkinson. Gelukkig is er dan nog marihuana, die hem in zijn leven helpt, zoals een arts het verwoordt, "de boel op orde te krijgen.
Het was een veelzijdige baan vol uitdagingen. Hij deed zijn werk graag. Ging veel naar het buitenland om klimaatstudies te doen voor de plantenteelt. Specialiseerde zich in plantenziekten en maakte testprogramma's voor bestrijdingsmiddelen. Gedurende 15 jaar deed hij proeven in laboratoria en in kassen. De gifstoffen werden tijdens experimenten, zoals dat heet "gespoten, gerookt en gedampt". Er werd in die ruimtes nauwelijks afgezogen en de lucht was vaak om te snijden. Een arts die onderzoek deed naar arbeidsomstandigheden zei dat hij niet meer binnen wilde komen in de ruimte waar Frans werkte. Hij heeft bij zijn superieuren van alles geprobeerd om de werkomstandigheden te verbeteren, maar tevergeefs. Op hoger nivo was men ervan overtuigd dat "zij het wel beter wisten". Aanvankelijk was er ook geen medische keuring in het bedrijf. Later nam de Rijksgeneeskundige Dienst, die echter geen deskundigheid op het gebied van bestrijdingsmiddelen in huis had, deze taak op zich. Frans' bloedbeeld was afwijkend en hij bleek longemfyseem te hebben. Zodoende kwam hij in de medische molen terecht. Een neuroloog zei dat zijn zenuwstelsel aangetast was, maar "dat er verder niks met hem aan de hand was". Toentertijd werd het verband met bestrijdingsmiddelen niet toegegeven.
Na 10 jaar begon hij 's nachts last van onrustige benen te krijgen. Ook vreemde dingen zoals koude voeten na het sporten en plotselinge pijnen voegde zich bij de rij van onverklaarbare symptomen. Ondertussen bleef Frans werken in de giftige dampen. Stond tussendoor ook nog eens bloot aan dampen die vrijkwamen tijdens een bedrijfsongeval toen een vat met kwik explodeerde en kreeg daarop bulten en huiduitslag. Het klachtenbeeld breidde zich uit met blokkades in de beweging van handen en voeten. Dan bleef plotseling zijn voet hangen of schoot zijn hand in een kramp en moest hij zijn penseel laten vallen. Hij werd van de ene naar de andere dokter gestuurd, om elke keer te horen dat ze "niet zoveel voor hem konden doen". Als hij tegenwoordig bij een dokter komt is het eerste wat ze zeggen:"Ja, maar meneer U heeft met bestrijdingsmiddelen gewerkt! Ik kan U Parkinson-tabletten geven en anders kunt U gaan". Dit vind hij nog de grootste klapper, omdat hij zelf altijd overtuigd is geweest van het oorzakelijk verband met de gifstoffen en dit ook aangegeven heeft bij de artsen. Op een informatie-avond van de MS-vereniging hoorde hij over marihuana. Dat wilde hij wel proberen omdat zijn symptomen aan MS deden denken en er niet veel andere oplossingen meer over waren om zijn pijnen te bestrijden. Ook zijn homeopathisch arts raadde hem aan het te proberen. Hij gebruikt het nu in plaats van tranquillizers. Soms heeft hij een aanval waarbij hij zo ziek is dat hij niks binnen kan houden en veel pijn heeft. Marihuana coupeert zijn aanvallen in ongeveer 3 kwartier en maakt hem minder ziek In zo'n crisis verliest hij 3 tot 4 kilo en kan ie totaal niks. Dan kost het hem ontzettend veel energie om zijn geest wakker te houden. Nu mediteert hij dagelijks en volgt lessen filosofie. De chaos en de grilligheid van zijn ziekte weet hij met deze spirituele levenswijze te hanteren. Marihuana helpt hem daarbij zichzelf van een afstand te bekijken: een perfectionist die graag hard werkt en in de belangstelling staat. De teleurstelling blijft natuurlijk in de wijze waarop er met hem in het verleden is omgesprongen, maar hij kan zijn situatie nu aanvaarden; hij hoeft geen oppositie meer te voeren. Het is goed zoals het nu is. (naam is fictief).